Mensen met psychische klachten minder vaak aangenomen

Onderzoekers van de Universiteit Tilburg concluderen dat managers in Nederland niet graag medewerkers aannemen met psychische klachten. Ook niet als deze klachten al verholpen zijn. Dan kleeft namelijk het stigma vaak nog aan de medewerker, wat tot arbeidsdiscriminatie kan leiden. Deze vooroordelen over mensen met psychische klachten komen vooral doordat managers vaak niet weten hoe ze met zo iemand om moeten gaan of hoe ze diegene moeten helpen.

Rond 40% van de managers is bang dat medewerkers met psychische problemen een negatief effect hebben op de werksfeer. Andere zorgen zijn dat dit soort medewerkers het werk niet zullen aankunnen of dat ze zich vaak ziek gaan melden door de klachten. Al deze zorgen zijn echter niet op ervaringen gebaseerd, maar zijn puur vooroordelen. Het valt wel weer op dat als een manager vergelijkbare klachten heeft gehad, dat dit de omstandigheden verzacht voor een medewerker.

Er zouden meer menselijke gesprekken gevoerd moeten worden binnen bedrijven. Werkgevers moeten zich afvragen wat ze voor een medewerker kunnen doen en ze moeten geen mensen uitsluiten maar juist ondersteunen. Dit kan worden gedaan door te zorgen dat er kennis en vaardigheden zijn om met mensen met psychische klachten om te kunnen gaan.

Bron: RLT

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.