Vakantiewerktrends van 2021

De vakantieperiode is weer in zicht. Vooral de studenten kunnen straks weer genieten van een heerlijke lange zomervakantie. Dat wil ook zeggen dat zij weer in de rij staan voor een zomers bijbaantje. Veel studenten met een tijdelijke bijbaan zijn werkloos geraakt door de coronapandemie. Aangezien Nederland nu weer opengaat met kleine stapjes, staan er weer volop nieuwe vacatures uit voor (vakantie)krachten. We zetten een aantal vakantiewerktrends op een rij.

 • Extra mogelijkheden voor vakantiekrachten
  De vraag naar vakantiekrachten stijgt, wat nieuwe mogelijkheden biedt. Daarnaast is er ook minder concurrentie voor de vakantiekrachten, omdat er minder werkzoekenden zijn.
 • Booming is de logistieke sector nog steeds
  Tijdens de coronapandemie kreeg juist de logistieke sector als een van de weinige branches het erg druk. Zij zijn nu ook enorm hard op zoek naar extra hulpkrachten zoals inpakmedewerkers, orderpickers en heftruckchauffeurs.

 • Door groei websites meer klantenservices
  Doordat er steeds meer online wordt gewinkeld krijg je ook een toename aan klachten en vragen. Werken bij een klantenservice als bijbaan is ideaal en makkelijk.

 • Horeca op zoek naar personeel
  Vacatures als kok, bediening en bedrijfsleiders schieten door het dak.

 • Vakantiewerk wordt verschoven
  Het is erg onduidelijk wanneer er extra vakantiekrachten nodig zijn. Wordt dit in de zomermaanden of in het najaar doordat alle verlofaanvragen verschuiven?

Bron: Flexmarkt

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.